dinsdag 16 juni 2015

IN ZWEDEN

Na Stralsund kwamen we terecht bij een boer in Wiek, fraaie, landelijke plek waar we twee dagen bleven. De elfde gingen we zonder schade met de boot van Sassnitz naar Trelleborg waar we meteen doorreden naar onze favoriete plek aan zee bij Ystad. De volgende dag op de fiets naar de stad waar we een datakaart voor onze Mifi kochten. Eindelijk eigen internet, heerlijk, je kunt er niet buiten. De mails, de whatsapps en allerlei andere "belangrijke" zaken stroomden weer binnen. Ook meteen naar de favoriete konditorei van Wallander gegaan om daar koffie met een heerlijk stuk gebak te eten. Ook lang zijn favoriete boekhandel en de kerk waar hij getrouwd is.
(Bij een van de mailtjes was eentje van Maarten , een oude zeilvrienden, die uitlegde hoe je foto's van je toestel op de iPad zet. Dat gaan we thuis in orde maken.)
Ystad is een mooie stad met erg mooie gebouwen en huizen.
De dag daar na naar een camping in Hoor, heel mooi aan een meertje, het leek rustig tot een Engels damesgroeje zich manifesteerde als opvoeder van een kind (Peter 5 jaar)en van een hond (Bingo 10cm hoog) "COME HERE PETER OR I WILL KILL YOU" was het aardigste dat we ze hoorden zeggen en tegen de minihond die aansloeg bij elke beweging "BINGO NO, BINGO STOP IT". Lachen dus, tot het na zo'n twee uur wel begon te vervelen.
Gelukkig zorgen onze naaste buren voor afleiding. Ze hadden zich buitengesloten en dus moest in hun camper worden ingebroken. Nu kwam de voorraad gereedschap en de pas aangeschafte uitschuifladder heel erg goed van pas. De voormalige bootsman had daar wel een kritische opmerkingen over gemaakt, maar kon niet anders dan bewonderend toezien hoe de klus geklaard werd.
Vervolgens naar Kivik waar we bijna op het strand stonden, nog geen zwemcondities.. Gure wind, schrale zon.
De 15e naar Nogersund, haventje tegenover het eiland Hano met de bedoeling naar dat eiland te varen. Het was echter zo koud dat we moesten ontbijten met spek, eieren en Berenburg. Dus op pad naar Kosta waar een outlet winkel is van Kosta Boda.
Daarvoor waren we  van plan om wild te kamperen maar terwijl we aan een mooi meertje stonden, werd er een bord geplaatst VERBODEN TE PARKEREN. Weg dus naar Kosta's outlet. Bleken ineens onze onderzettertjes thuis te zijn versleten. Niks van gemerkt.
Morgen naar  Bergvara waar  "onze" catamaran ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten