maandag 8 juni 2015

NOG OOSTELIJKER

Op pad om via Wismar naar Rostock te gaan. In Wismar stond een groep zingende vreemdelingen met een lied dat eindeloos herhaald werd. Goeie truc die ook in de popmuziek wordt toegepast als de componist geen tekst meer weet. Luister maar eens op You Tube naar "Everywhere you go, allways take the weather". Toch 2 eurootjes geofferd want die mensen moeten ook leven. Daarna koffie met gebak voor ons en door naar Rostock. Aldaar zouden we op een overbeladen parkeerplaats mogen staan maar dat leek ons minder, herrie en mannetje aan mannetje staan, daar geven we ons goeie geldje niet aan uit. Door naar Sommerfelder met een prachtige plek aan een groot meer, heerlijk zonnig weer dus hier wilden we wel een dagje extra blijven. Lekker gefietst in de omgeving, wel veel daal- en klimwerk wat voor de niet elektrische fietser best wel een klus was. De elektrische zoefde probleemloos voort.
6 juni naar Uekermuende, weliswaar op een parkeerplaats maar een heel rustige en vlak bij het centrum en de haven waar het Hafenfest was. Uitzicht op jachthaven, dagje gebleven en lekker gefiets naar een nabijgelegen plaats waar we een nog veel mooiere camperplek zagen. Voor de volgende keer. Op zondag werden de broodjes aan camper bezorgd, hoe luxe wil je het hebben voor €8,-- per dag.
Vandaag naar Stralsund, een mooie maar onfietsbare stad met keien waar Belgen alleen maar van kunnen dromen. Wel mooie architectuur maar alle straten gevuld met kledingzaakjes en drogisterijen. Dat is iets wat je steeds vaker ziet, veel van hetzelfde. Maar het landschap en de natuur buiten de steden is hier prachtig en maakt alles goed.
9 juni gaan we naar Wiek op Ruegen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten