donderdag 30 april 2020

NOG EEN PAAR DAGEN

Afgelopen dinsdag, 28 april, zijn we naar De Heurne gereden om de Volvo van onze keus te bekijken en eventueel een besluit te nemen. Wij zijn mensen die gevoelig zijn voor de benadering van de verkoper.
De dag ervoor hadden wij een mailtje gestuurd naar garages die een auto naar onze smaak in bezit hadden om te informeren naar het inruilbedrag dat zij wilden geven voor onze Honda Jazz.
Die dinsdag reageerde alleen garage Groot uit De Heurne (de rest tot op heden niet). Annette had een aardig gesprek met iemand (Cor) van de zaak die vroeg om een paar foto's. Zo gevraagd, zo gedaan en na enige tijd belde hij terug met een heel fatsoenlijk bod en er werd meteen een afspraak gemaakt voor die middag.
De Heurne? Nooit van gehoord maar het dorpje ligt 110 km oostelijk van Utrecht, zo'n 20 km voorbij Doetinchem. De laatste kilometers gingen  over 60km wegen en door een mooie, rustige, landelijke omgeving. TomTom bracht ons er probleemloos naar toe.
De ontvangst was ongedwongen en vriendelijk en Tim, de zoon van Cor, gaf duidelijke informatie over de auto. Vertelde dat hij de auto had opgehaald in Zweden, dat hij hem ook mooi vond en dat hij er het volste vertrouwen in had.
Een proefrit was geen bezwaar en daar ervoeren wij dat hij wel eens gelijk kon hebben,  de auto reed heerlijk en gaf meteen een vertrouwd gevoel  (vijentwintig jaar geleden reden wij in een Volvo 940 die we nooit weg hadden moeten doen) en ons besluit stond vast.
Na de proefrit volgde nog een prettig gesprek om de zaak rond te maken. Nergens werd moeilijk over gedaan, al onze wensjes konden gerealiseerd worden en toen ik na afloop vroeg of ik niet ergens een handtekening ter bevestiging moest zetten, maakte Tim een wegwuif gebaar. Daar doen we hier niet aan.
Voldaan reed ik in de Honda, met mijn schoonheid naast me, naar huis.

Donderdag werden we gebeld dat maandag afgeleverd kan worden.

De afgelopen dagen het internet afgestruind naar informatie over deze mooie bolide, een mens moet wat.


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat er nog zulke garages zijn.
    Was het maar vast maandag hè.
    Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst

    BeantwoordenVerwijderen