woensdag 29 april 2020

CAMPER VERKOCHT

Twee jaar geleden deden we een poging de camper te verkopen maar dat is niet gelukt dus we besloten nog een mooie reis naar Zweden te maken. We bezochten daar veel bekende en een paar nieuwe plekken.

Het is en blijft een prachtig land om op vakantie te gaan en we maakten al plannen om dit jaar nog een keer een Scandinavische reis te maken.
Zover is het nooit gekomen omdat op de plek waar we regematig ons lieve hondje Benz uitlaten

iemand de vraag stelde of onze camper nog te koop was. Om een lang verhaal kort te maken, op 4 april was de zaak beklonken en waren we camperloos.
De coronacrisis was ondertussen in volle gang en we hadden dus tijd zat om rustig na te denken over de toekomstige vakantieplannen. Woeste plannen kwamen langs, hotelletjes, huisjes, B&B, enz. enz.
Maar de regering adviseerde dit jaar niet op vakantie te gaan en we gaan dus niet.
Echter, om allerlei dingen mogelijk te kunnen maken, beseften we dat we met een goede reisauto meer mogelijkheden hadden om sommige van de woeste plannen te kunnen uitvoeren.
We gingen dus op zoek naar een oude droom van mij, een VOLVO V70, de beste en de mooiste stationwagen ooit ontworpen. Slechts 1 nadeel, veel centjes nodig.
Speuren op internet leverde echter wel wat op. Een oudere en dus goedkopere Volvo kon nog prima jaren mee. Informatie bij eigenaren van een dergelijke auto leverde alleen maar enthousiaste verhalen op. Bij mensen die 100 meter van ons af wonen, stond zo'n exemplaar voor de deur dus contact was snel gelegd. Mooie verhalen, veel tips, anekdotes en je vroeg je af waarom je niet al 30 jaar geleden zo'n droomwagen had gekocht.
Verder speuren op internet leidde uiteindelijk tot een prachtige VOLVO V70 Classic uit 2007 met slecht 202000 km op de teller. Die moet nog makkelijk 3 tot 4 en in sommige gevallen 8 honderdduizend km mee kunnen. Gaan wij er niet meer mee rijden.
En wat is nu het leuke?
Deze auto is half februari uit Zweden geïmporteerd, een 'echte' Zweedse Volvo dus.

Over onze ervaringen met deze schoonheid gaat dit blogje verder.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten