zondag 26 juli 2015

TERUG NAAR NEDERLAND

Na Kopenhagen stonden we nog op een min of meer vrije plek op Sjaelland. De dag daarop, toen het aardig woei, besloten we naar Sjaellands Odde te gaan, een landtong aan de NW kant van het eiland.
Daar was ook een veerverbinding met Arhus en Ebeltoft, zodat je rechtstreeks naar Noord Jutland kunt varen zonder terug te moeten via de brug over de Grote Belt. Toen we bij de pont aankwamen besloten we even te informeren wanneer we over konden, via Marine Traffic waren we er achter gekomen dat zeilvrienden in Grena lagen en die wilden we verrassen. (Marine Traffic is een computer programma waarmee je schepen kunt lokaliseren die uitgerust zijn met een AIS-systeem, en dat systeem hadden die vrienden).
Zij waren die vrijdag in Grena aangekomen en dat was 60 km hemels- of waterbreed van ons af en 250 km over de weg, dus we gingen per pont. Nadere informatie maakte duidelijk dat er op zaterdag niet meer gevaren kon worden, alles was volgeboekt. Dus ter plekke besloten we spontaan dan maar meteen over te varen. Kon dat? Dat kon, kaartje kopen en aansluiten in de rij die reeds aan boord ging. Het ging allemaal zo snel dat we, staande in de rij, ons afvroegen welke pont we eigenlijk opgingen, Arhus of Ebeltoft? Het bleek de pont naar Arhus te zijn die ons even later met een gangetje van 60 km per uur over zette.Omdat we in Arhus aankwamen moesten we nog een stuk rijden naar Grena waar we onze vrienden aantroffen en nog een gezellige avond hadden. Op zaterdag reden we naar een fraaie plek aan de Mariagerfjord. In het verleden lagen we hier tegenover met onze boot voor anker.
De volgende dag gingen we naar de Noordzeekant waar we bij Lemvig een mooie plek wisten waar je zo aan het strand kon staan.
Omdat het niet zulk zonnig weer was, zag je er geen kip. Geen hond kun je niet zeggen want elke camperaar heeft een hondje in de auto.


Ook als het prachtig zomerweer is, zie je hier betrekkelijk weinig mensen.
Daarna via Kolding, Sonderborg, Duitsland en Drenthe weer naar huis toe.
We zijn iets korter weggeweest dan we van plan waren, de reden daarvoor was dat we tijdens een telefoongesprek met onze vriend Jasper, van hem te horen kregen dat hij op 22 juli zou overlijden.
We besloten toen onmiddellijk onze plannen te wijzigen om hem nog te kunnen bezoeken.
Toen kwam een van de voordelen van een camper ons goed van pas. Je bent in korte tijd thuis als dat noodzakelijk is. Alleen, om deze reden hadden we van dat voordeel geen gebruik willen maken.2 opmerkingen: