maandag 13 juli 2015

RICHTING NEDERLAND

We verlieten Zweden via de mooie brug over de Sont, een indrukwekkend bouwwerk waarin ook nog een flinke tunnel is verwerkt. In ons camperboekje hadden we goede berichten gelezen over een camping in een buitenwijk van Kopenhagen en we besloten daar naartoe te gaan. Rond 13.00 uur arriveerden we daar en het was inderdaad een prima plek. Een kwartiertje fietsen van het centrum waar we dan ook meteen naartoe gingen.LangS Nyhavn gelopen waar het gigantisch druk was, terrasje gepikt in de stralende zon en toen weer terug op de fiets om in de buurt van de camping een pizza te gaan eten. Ondertussen was het weer wel wat verslechterd. Op de telefoon had ik het appje HERE geladen en de weg naar huis zou simpel aangegeven moeten worden. Helaas werden we een autoroute opgestuurd zodat we behoorlijk de weg kwijt waren en omdat het ging regenen kwamen we na 3 kwartier pas nat aan bij de Italiaan. Een heel simpel interieur, eenvoudige harde stoelen, voorraden langs de muur uitgestald, maaaaarrrrr.........een heerlijk pizza.
De volgende morgen regende het, dus we deden rustig aan, het klaarde op, het regende weer, het klaarde op enz. Zin om weer nat te worden hadden we niet en daarom gingen we pas om 3 uur op pad.
we verveelden ons echter niet want pal naast onze camper werden filmopnames gemaakt voor een een of ander produkt, leuk om dat eens te zien. Ik denk dat er zo'n 5 uur is gewerkt voor waarschijnlijk 2 minuten reclame, met ongever 10 man/vrouw.
's Middags dus toch naar de stad en daar vielen we met onze neus zomaar in een jazzconcert, van oudere heren voor oudere mensen (dixieland dus), erg leuk. Daarna verdere de stad in, Stroget de winkelstraat en daar was een winkel van Marimekko. Annette wilde er meteen naar toe en deed dat ook. ik had een eindeje verderop een leuk bandje horen spelen en besloot daar heen te gaan.Vier jongens speelde op een fantastische manier gypsy muziek en daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Na enige tijd voegde Annette zich er ook weer bij nadat ze een mooi schort had gescoord bij Marimekko, dat wordt dus weer smullen.
Het begon plotseling te regenen en de band vluchtte onder een poort en wij vluchtten mee. In die poort bleken nog drie jonge muzikanten te zitten. Die jongens speelden dezelfde soort muziek en toen ze wat lieten horen, kwamen de instrumenten die snel waren opgeborgen, onmiddelijk weer te voorschijn en ontstond er een fantastische happening. Ongelofelijk hoe lekker die jongens daar speelden en iedereen genoot van dit spontane gebeuren. Het duurde wel een half uur en er kwam steeds meer publiek de poort in om te zien waar als die mooie muziek vandaan kwam. De geldbak werd weer neergezet want van de wind konden ze natuurlijk niet leven.

KIJK OP YOU TUBE EN GA NAAR  TCHA-BADJO

Service van de zaak, klik hier op: Tcha-Badjo

Vor meer info klik hier op:website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten