vrijdag 25 april 2014

WEER EEN KORT TRIPJE

Zo'n camper voor de deur heeft toch een bepaalde uitwerking op een mens. Je verzint een reden om ergens heen te gaan. Jarenlang gingen we naar onze boot in Den Oever dus een reisdoel was, niet erg orgineel, wel snel gevonden.
Met de paasdagen er op uit; veel oude zeilvrienden gesproken die onze camper allemaal 'het einde' vonden. Tsja, zo'n uitspraak kun je op allerlei manieren uitleggen.
Toch vonden ze het allemaal een wijs besluit van ons dat we de overstap gemaakt hadden.
De dinsdag na Pasen gingen we naar een echte camping in Castricum waar we een vriend zouden ontmoeten die ook was overgelopen van zeezeilen naar landcamperen. Hij had een boekje geschreven over zijn verblijf op een zandplaat waar ik ook nog een bijdrage aan heb geleverd en hij gaf een presentexemplaar. Koop dat boek!
("Zevendagen alleen op een zandplaat", een e-book van Watersportmedia, even klikken, geschreven door Jaap Kiers)
De camping hoorde bij een boerderij en van het boerenleven was veel te zien. Camping Ormsby Field
Het was heel aardig daar en onze eerste echte kampeer ervaring was een goede.
Zie onderstaande foto's:
Een heerlijk plekje in de zon

Wordt er die dag net een kafje geboren, deze heeft op het moment van de foto nog niet gelopen. We hadden die nacht al veel koeien geluiden gehoord, maar weten wij veel. 

Aan belangstelling geen gebrek. In deze stal werden de koeien volautomatisch gemolken. Uier vol, koe loopt naar binnen, tepelmeting en de aansluiting van de melkmachine vindt plaats. Eenmaal ingesteld komt er geen boerenhand meer aan te pas. Toch stonk het nog heerlijk ouderwets in die stal.

 Ook het zogenaamde koe-aaien kon daar beoefend worden en er was ook belangstelling voor.
 We stonden daar in een prachtig landelijk gebied.
Maar wel in de aanvliegroute van de bulderbaan, dat was ook even wennen. Vooral 's morgens vroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten