zondag 6 april 2014

VERANDERING

Na een zeilleven van 55 jaar gaan we dit jaar voor het eerst op pad met een camper. Meerdere  zeilvrienden zijn ons voorgegaan en hun verhalen hebben ons enthousiast gemaakt. Wat hun zo goed beviel was de grote overeenkomst tussen het vrije varen en het vrije rijden. Je kunt met beide vervoermiddelen je reizen zo inrichten dat je zo vrij mogelijk bent en je kunt je onafhankelijk door de wereld bewegen.
Aan boord zeiden we altijd dat we zo lang mogelijk los van de wal moesten blijven. Voldoende voorraad om ruime tijd onafhankelijk te kunnen zijn, was daarvoor een voorwaarde. Dit is ook te realiseren met en camper, die dan ook nog het voordeel heeft dat je die gewoon voor de supermarkt kunt parkeren om alles weer aan te vullen.
Het is vandaag allemaal nog toekomst want de camper moet nog afgeleverd worden en we hopen dat dit deze week gebeurt.
Wel hebben we de afgelopen weken ons verdiept in de wereld van de camperaars (?) en doormiddel van de website van de NKC (Nederlandse Kampeerwagen Club) zijn we al heel wat te weten gekomen.
Ook de eerste miskoop werd al gedaan, de Camperplaatsen gids voor EUROPA gaat er van uit dat Scandinavië niet tot Europa behoort. Vreemd, maar het boek kon worden teruggebracht. Maar ook het eerste voordeel is al geboekt, bij een kampeerwinkel waren wegens opheffing, allerlei handige spulletjes te koop die we uitstekend konden gebruiken. Jan Splinter was al door de winter, maar toch, altijd leuk.
DE CHAUFFEUR IS ER IN IEDER GEVAL KLAAR VOOR


Geen opmerkingen:

Een reactie posten