zondag 6 mei 2018

LEKKER RIJDEN IN PORTUGAL

Vandaag, zondag 6 mei, vertrkken we van een camping waar we drie dagen gestaan hebben in het binnenland van Portugal. Die lag midden in het gebied waar vorig jaar hevige bosbranden hebben gewoed. Om er te komen moesten we door volledig verwoeste bossen en ook toen we er vertrokken zagen we veel brandschade. Wonder boven wonder had de camping geen schade, waarschijnlijk omdat deze diep lag bij de rivier en veel loofbomen in de omgeving groeiden.
We gingen weer op weg naar de kust, een ritje van 120 km maar wel langs bergen en dalen zodat de gemiddelde snelheid niet hoog lag omdat we ook tolwegen vermeden om veel van het landschap te zien.
Langs de weg lekker fruit gekocht bij een stalletje voor soepele prijsjes heerlijk sinaasappelen, nectarines, appels en mandarijnen. Voor ons gevoel smaakt het fruit hier lekkerder dan in Nederland, kan natuurlijk suggestie zijn. Net als met de wijn die we in een restaurant dronken voor €16 en bij de Lidl voor €2,99 kostte. Slobberde lekker weg.
We toerden vrolijk rond tot er ineens een hek dwars over de weg stond en wij gedwongen werden, en met ons vele anderen, om via een werkelijk smal en stijl kronkelweggetje, via een smal poortje door een mooi park te rijden op een weg van 1 auto breed, waar we moeizaam uitkwamen.
Daarna werden we door een dorp geleid via omleidingen en ook weer hekken op de weg met opnieuw zeer smalle steegjes en wel op zo'n manier dat we steeds weer op dezelfde plek uitkwamen. Een niet engelsspekende agent zei dat we twee keer rechtsaf moesten, maar Tomtom stuurde ons weer terug richting natuurpark, maar nu aan de andere kant, omgedraaid en weer door het dorp waar we weer voor dezelfde agens stonden. Opnieuw het advies 2 maal rechts te gaan en jawel hoor toen kwamen we het dorp uit hoewel Tomtom steeds maar riep: Rechtsaf, die stijle smalle weg in. We bleven de aangegeven weg volgen en jawel, op een gegeven moment stond daar ineens een bordje: PORTO.
Die kant moesten we op en toen kwam alles goed, we moesten nog wel door het druk weekend-verkeer bij een vakantie plaatsje maar tenslotte kwamen we dan toch op de camperplek waar we mooi plek vonden vlak achter de smalle duinenrij, zo'n 50 meter van het strand waar onze Benz heerlijk kon hollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten