woensdag 11 juni 2014

STEEDS MOOIERJe vraagt je af als je door Noorwegen rijdt of het nog mooier kan worden dan dat al hebt gezien. Nu kun je natuurlijk prima over smaak twisten maar dat is hier niet nodig. Mooi, mooier, mooist en nog mooier. Na elke bocht in de weg word je weer verrast en je zou overal langs de weg kunnen stoppen om te genieten van het uitzicht. Dat doen we vaak en daardoor ligt het daggemiddelde niet zo hoog.
We zijn op Senja aangekomen waar we onze vrienden ontmoet hebben. Kregen we weer een nostalgisch bootgevoel toen we bij hen in de kuip zaten, drijvend in een mooi baaitje.
Vandaar zijn we naar Tromso gegaan waar we een dag bleven en mooie dingen bekeken, prachtige schilderijen in het Nationale KunstMuseum.
Toen ik daar wilde fietsen bleek dat het sleuteltje van mijn fiets weg was, inclusief het kettingslot waarmee de fietsen aan elkaar zaten. Na lang nadenken moesten we concluderen dat dit gebeurd was na de reparatie van de fietsendrager. Kettingslot over de drager gehangen maar niet afgeloten. Domme jongen, zeggen we dan in zo'n geval. Bovendien lag mijn haakse slijper ook nog thuis, die verwacht je toch niet nodig te hebben. Komende dagen gaan we op zoek naar een garage met een slijper.
Vandaag weer  met de pont overgestoken terug naar Senja en via een smalle, kronkelige weg aangekomen in Husoy, een klein vissersplaatsje. Daar hebben we een vrachtwagenchauffeur ontmoet die er vis kwam laden. Gezellig een kopje koffie gedronken, bleek de man op de Westbroekse Binnenweg te wonen vlak bij Utrecht.
Hieronder wat plaatjes.

1 opmerking:

  1. Heerlijk hè, dat Noorwegen. Wij genieten ook met volle teugen. Mooie plaatjes. Veel plezier verder en ga niet te hard.

    BeantwoordenVerwijderen