vrijdag 16 mei 2014

Tsjonge jonge

Wie had dat gedacht. Zittend in onze camper kijken we uit over de baai van Praesto. We staan op een pier van de jachthaven midden tussen de bootjes.
Zo'n 25 jaar geleden waren we hier ook, maar dan met de Victoire 933 voor anker in het diepere deel van de baai. Het is en prachtige omgeving en dat kun je ook zeggen van de rest van het land. Het komt misschien door de tijd van het jaar maar het rijden door Denemarken is bijzonder ontspannen. Nu rijden we zoveel mogelijk buiten de autowegen maar het gaat allemaal opvallend rustig.
De weg tot hier gaf ook niet al te veel moeilijkheden. Via Hoogeveen, met een lekkend raam, naar Assen waar we met hulp van Gert het raam prima dicht kregen, door naar Bederkesa voor nostalgische herinneringen, verder naar het NoordOostZeekanaal en vandaar naar Kiel-Holtenau voor nog meer nostalgie en daarna naar Odense voor de camperwinkel, verder naar Hesselager kamperen bij de boer en nu op een mooi plekje in Praesto. Tot nu toe is het een soort afkickreis, alle bekende plekjes die met de boten aandeden, komen aan bod. Na Stockholm zijn er geen bekende plekjes meer want verder noorderlijk zijn we nog niet geweest.
Morgen, zaterdag 17 mei, berijden we voor de eerste keer Zweden en willen we in Ystad aankomen.

Foto's volgen nog.
Spannnende verhalen zijn er nog niet.
Wel veel leermomenten:
Eieren vallen uit een niet goed afgesloten kastje als we een bocht dort gaan
De koelkastdeur slaat om dezelfde reden open
Heerlijke bonbons kletteren op de grond
Het buitenluik van het toilet blijft openstaan
Een strip flappert ineens langs de wagen
Het bovenluik staat nog open onder het rijden

Hoewel we onszelf elke dag voornemen alles goed te controleren, zijn er om de een of andere reden toch dingetjes die aan de aandacht ontsdnappen. Het zullen wel de groeistuipen zijn van de beginnende camperaar.
Akela, we doen ons best.1 opmerking:

  1. Praesto, daar waren we vorig jaar toevallig.
    Jullie hebben er mooi weer bij en dat blijft nog wel even zo. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen